Lancering 100% elektrische autobussen
27 July 2021

MULTIOBUS investeert als eerste Belgisch bedrijf in 10 nieuwe 100% elektrische bussen en moderne laadinfrastructuur

Op 8 juni ll. lanceerden wij 10 nieuwe 100% elektrische bussen, een primeur in België.

Zowel Vlaams Minister van mobiliteit, mevrouw Lydia Peeters en de CEO van De Lijn, mevrouw An Schoubs waren aanwezig op dinsdag 8 juni bij de lancering van onze elektrische bussen. Beide dames namen ruim de tijd om te luisteren naar het traject dat MULTIOBUS reeds heeft afgelegd om zover te staan en hoe ons bedrijf de toekomst tegemoet gaat.

“MULTIOBUS zet volop in op de mobiliteit van morgen”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. “Ik hoop dat andere bedrijven hun voorbeeld zullen volgen. De vergroening van de busvloot is onomkeerbaar én een absoluut streefdoel binnen het beleid. Met de elektrificatiehorizon 2035 hebben we de fases uitgestippeld om tegen dan alle bussen in Vlaanderen emissievrij te laten rijden. Ik wil ook de rol van de pachters – privébedrijven die in opdracht van De Lijn rijden – versterken. Op dit ogenblik zijn zij goed voor om en bij de 40% van de afgelegde kilometers waardoor ze een belangrijke partner zijn. MULTIOBUS geeft als eerste private onderneming het goede voorbeeld en toont aan dat ook onze pachters mee hun schouders zetten onder onze ambitie.”  

Met een investering van meer dan 5 miljoen euro zijn wij het eerste Belgisch privébedrijf dat investeert in zo’n groot aantal zero-emissiebussen. Hiermee leveren wij een belangrijke bijdrage aan de Vlaamse klimaatdoelstellingen waarbij alle bussen tegen 2025 emissievrij moeten rondrijden in de Vlaamse stadskernen. De 10 nieuwe zero-emissiebussen kochten we bij de Nederlandse leverancier EBUSCO. Naast de volledig elektrische aandrijving zijn deze bussen niet alleen erg stil, maar ze zijn ook heel comfortabel en luxueus. De zero-emissiebussen hebben geen achteruitkijkspiegels meer, maar beschikken over camera’s en infraroodcamera’s voor een beter en veiliger zicht op de weg. Daarnaast beschikken de bussen ook over driepuntsgordels, zowel voor chauffeur als passagiers. Ook wifi en USB-aansluitingspunten zijn overal in de bus aanwezig. Er is tenslotte ook een zeer accurate opvolging van de voertuigen (track & trace) zodat de voertuigen vanop afstand gevolgd en aangestuurd kunnen worden.

Op 12 juni 2021 ontvingen wij onze collega busondernemers.

Om anderen aan te moedigen nodigden wij op zaterdag 12 juni onze collega busondernemers uit. Zo mochten wij meer dan 70 collega’s aanmoedigen om mee in te stappen in het elektrisch verhaal. Mede dankzij de samenwerking van EBUSCO en HELIOX kregen ze al heel wat antwoorden op hun vragen. Allen stonden perplex van wat wij allemaal samen tot nu toe al gerealiseerd hebben.

“Hoewel het al een hele tijd duidelijk is dat onze sector absoluut moet overschakelen naar zero-emissiebussen blijft er veel twijfel bij collega’s en bij overheidsinstanties. MULTIOBUS doet het wel. Wij zijn een unicum in Vlaanderen op dat gebied en hopen natuurlijk dat anderen dit voorbeeld zullen volgen”, aldus onze  CEO Olivier Van Mullem.

Andere berichten

Voorbereidingswerken komst elektrische autobussen

Voorbereidingen komst elektrische autobussen

In het voorjaar van 2021 verwachten we de levering van tien nieuwe 100% elektrische autobussen. Na de twee eerste standaardbussen die sinds 2018 reeds ingezet worden zal deze keer onze stelplaats de nodige aanpassingen krijgen.

Read More »
Multiobus voortaan een geregistreerd merk

MULTIOBUS, een geregistreerd merk!

Het woordmerk MULTIOBUS werd ondertussen officieel geregistreerd. Daarom zal je ons logo vanaf nu dan ook zien verschijnen met een ®-teken. Hiermee onderscheiden we ons van de concurrentie.

Read More »