Voorbereidingswerken komst elektrische autobussen
1 April 2021

Voorbereidingen komst elektrische autobussen

Aanpassingen stelplaats Tienen

In het voorjaar van 2021 verwachten we de levering van tien nieuwe 100% elektrische autobussen. Na de twee eerste standaardbussen die sinds 2018 reeds ingezet worden zal deze keer onze stelplaats de nodige aanpassingen krijgen. De laadinfrastructuur wordt geleverd door HELIOX (NL). Sinds februari 2021 zijn de werken gestart met het plaatsen van een nieuwe kabelbrug om de stroom tot in onze loods te krijgen. De autobussen zullen geladen worden via een stekker aan een 60 kW-laadzuil. Aan de kabelbrug zal later ook een pantograaf bevestigd worden die een groter vermogen zal kunnen leveren. 

Opleiding chauffeurs

In april 2021 starten we met de opleiding van onze chauffeurs. Deze worden door ervaren trainers gegeven die zelf ook een opleiding hebben genoten bij de leverancier EBUSCO. Geen vraag zal onbeantwoord blijven. Bovendien worden er ook praktijklessen georganiseerd om nieuwe vaardigheden zoals digitale spiegels in plaats van traditionele zijspiegels onder de knie te krijgen. Na de testritten leren ze correct de loods binnen te rijden en de elektrische autobus te laden, want dit is uiteraard essentieel voor de volgende rit.

Levering voertuigen

De nieuwe voertuigen zullen oudere dieselbussen vervangen vanaf de maand mei 2021. Wij verwachten dat in de loop van de maand mei alle 10 nieuwe EBUSCO 2.2 – lijnbussen volledig ingezet zullen kunnen worden. Bijzondere aandachtspunten in de nieuwe voertuigen zijn: de camera’s en schermen die de traditionele achteruitkijkspiegels vervangen, de extra USB-stekkers aan alle zitplaatsen in de bussen, WIFI overal en de veiligheidsgordels die een primeur vormen in ons land. Gezien MULTIOBUS geopteerd heeft om voortaan enkel nog zero emissie voertuigen in te zetten in het geregeld personenvervoer zullen er de komende maanden nog initiatieven opgezet worden om de ‘vergroening’ verder te versnellen. Nieuwsgierig naar de opbouw van de kabelbrug? Klik dan hier.

met steun van

Andere berichten

Multiobus voortaan een geregistreerd merk

MULTIOBUS, een geregistreerd merk!

Het woordmerk MULTIOBUS werd ondertussen officieel geregistreerd. Daarom zal je ons logo vanaf nu dan ook zien verschijnen met een ®-teken. Hiermee onderscheiden we ons van de concurrentie.

Read More »