Multiobus bestelt 10 elektrische autobussen
20 April 2020

MULTIOBUS koopt TIEN 100% elektrische autobussen

MULTIOBUS koopt tien 100% elektrische autobussen.

Maar liefst 10 nieuwe elektrische bussen zullen vanaf medio 2021 voor het stads- en streekverkeer in het Hageland worden ingezet. Hiermee willen we aantonen dat het nu absoluut het moment is voor Zero Emissie autobussen, bussen zonder uitstoot van schadelijke stoffen. Het is hoogtijd voor schoon en geruisloos busvervoer.
Met deze bussen leveren we een belangrijke bijdrage aan de uitdagende klimaatdoelstellingen die Europa aan België heeft opgelegd. Tegen 2030 moet de CO₂-uitstoot met 35 procent verminderen ten opzichte van 2005. De 100% elektrische bussen stoten geen CO₂ en fijnstof uit. Per bus levert dit 1 kg CO₂-reductie per gereden kilometer op. Uitgaande van dit order inclusief de 2 bussen die al rondrijden, levert dit op jaarbasis naar verwachting een CO₂-reductie van 1000 ton op. Ook de stroom voor de elektrische bussen wekken wij zelf op met zonnepanelen. We laden de bussen ‘s nachts slim op met Tesla Powerpacks en door de grote batterijcapaciteit kunnen ze de hele dag rijden zonder tussentijds bij te laden.

Wij kochten deze elektrische autobussen aan bij de Nederlandse busbouwer Ebusco die in oktober 2018 al 2 100% elektrische bussen leverde. Dat was toen al een ware primeur voor België. Deze bussen zijn inmiddels 2 jaar op de weg en hebben hun succes bewezen. Net als een gewone standaard bus kunnen ze 90 passagiers vervoeren en rijden deze gemiddeld 250-350 kilometer per dag op 1 acculading.

Onze chauffeurs zijn uitermate tevreden over het elektrisch rijden en het hoge comfort van de elektrische bussen. Bovendien worden de spiegels vervangen door slimme camerasystemen waarmee dode hoeken beter zichtbaar zijn. Tevens werd er gedacht aan het comfort van de passagiers: in de hele bus zijn er USB-poorten én wifi aanwezig. De stilte bij het rijden en geen stinkende dieselgeur meer zijn een echte meerwaarde!
Deze investering is goed voor zo’n 5.000.000 euro.

Ondertekening contract Ondertekening van het contract (veilig met de elleboog in Corona-tijd) door Olivier van Mullem (CEO Multiobus) en Peter Bijvelds(CEO Ebusco)

Andere berichten

Voorbereidingswerken komst elektrische autobussen

Voorbereidingen komst elektrische autobussen

In het voorjaar van 2021 verwachten we de levering van tien nieuwe 100% elektrische autobussen. Na de twee eerste standaardbussen die sinds 2018 reeds ingezet worden zal deze keer onze stelplaats de nodige aanpassingen krijgen.

Read More »
Multiobus voortaan een geregistreerd merk

MULTIOBUS, een geregistreerd merk!

Het woordmerk MULTIOBUS werd ondertussen officieel geregistreerd. Daarom zal je ons logo vanaf nu dan ook zien verschijnen met een ®-teken. Hiermee onderscheiden we ons van de concurrentie.

Read More »