laadpalenvs2
31 May 2021

Laatste aanpassingen stelplaats Tienen

Slim en efficiënt laden

Om de elektrische bussen op te laden in de eigen stelplaats in Tienen is een goede elektrische laadinstallatie nodig. Die laadinfrastructuur wordt geleverd door Heliox uit Nederland. In februari 2021 zijn de werken van start gegaan met het plaatsen van een nieuwe kabelbrug om de stroom tot in de loods te krijgen. Het aansluitvermogen aan het net werd opgetrokken tot 1 MW. MULTIOBUS heeft hierdoor voldoende elektrisch vermogen om gelijktijdig alle elektrische bussen op te laden. Bovendien wordt dit vermogen op een stabiele manier verdeeld over de verschillende laadpunten. In de stelplaats werden twaalf laadzuilen van 60 kW geplaatst, aangevuld met 2 mobiele laadposten. De twaalf elektrische bussen kunnen ‘s nachts en tijdens langere stilstanden via de stekkers opgeladen worden.
Aan de kabelbrug zal er later ook een neerdalende pantograaf worden bevestigd waarbij de bus op een snelle manier kan worden opgeladen indien nodig.

Zonnepanelen en accu batterijen

Ondertussen liggen er ook meer dan 800 zonnepanelen op de daken van de stelplaats, wat op jaarbasis volstaat om een vijftal bussen te laten rijden. De energie die overdag wordt geproduceerd door de zonnepanelen wordt opgeslagen in de vaste TESLA batterijen.  Bovendien geeft dit de mogelijkheid om het net minder te belasten. Door deze investeringen kan MULTIOBUS het piekverbruik vermijden en op die manier energiekosten beperken.

Klik hier en lees meer over ‘elektrische mobiliteit @MULTIOBUS’.

met steun van:

Andere berichten

Voorbereidingswerken komst elektrische autobussen

Voorbereidingen komst elektrische autobussen

In het voorjaar van 2021 verwachten we de levering van tien nieuwe 100% elektrische autobussen. Na de twee eerste standaardbussen die sinds 2018 reeds ingezet worden zal deze keer onze stelplaats de nodige aanpassingen krijgen.

Read More »
Multiobus voortaan een geregistreerd merk

MULTIOBUS, een geregistreerd merk!

Het woordmerk MULTIOBUS werd ondertussen officieel geregistreerd. Daarom zal je ons logo vanaf nu dan ook zien verschijnen met een ®-teken. Hiermee onderscheiden we ons van de concurrentie.

Read More »